ایستگاه پمپاژ

پمپ لیفت استیشن

پمپ لیفت استیشن ، ماشین های هیدرولیکی هستند که برای انتقال مایعات زیر سر طراحی شده اند. با تبدیل انرژی مکانیکی موتور محرکه به انرژی مکانیکی سیال در حال حرکت ، پمپ ها مایع را تا ارتفاع مشخص بالا می برند. آن را از فاصله لازم در صفحه افقی می رسانند یا آن را در یک سیستم بسته خاص گردش می دهند. پمپ ها ، با انجام یک یا چندین عملکرد ذکر شده ، بخشی از تجهیزات ایستگاه پمپاژ را به این صورت تشکیل می دهند.

برای راه اندازی پمپ از یک موتور الکتریکی متصل به شبکه برق استفاده می شود. سیال در حال کار دیگر توسط پمپ از حوضه پایین گرفته شده و از طریق خط لوله فشار به حوضه بالاتر منتقل می شود. انرژی موتور را به انرژی سیال تبدیل می کند،انرژی سیال پس از عبور از پمپ همیشه بیشتر از قبل از عبور از پمپ است.

پارامترهای کلیدی پمپ ها :

  • دامنه تغییر حالت عملکرد ایستگاه پمپاژ ، پیکربندی تجهیزات و ویژگی های طراحی آن را تعیین می دهد .
  • فشار (سر تخلیه) ، تخلیه (سرعت تحویل) ، ظرفیت و کارایی می باشند.
  • فشار (سر تخلیه) به معنای افزایش انرژی خاص مایعات در مقطع ورودی و خروجی پمپ است.
  • سر پمپ ارتفاع بالابری (سر عمودی) یا دامنه انتقال مایعات را تعیین می کند و بر حسب متر بیان می شود.
  • تخلیه با حجم مایعات تامین شده توسط پمپ به یک خط لوله فشار در واحد زمان مشخص می شود.
  • ظرفیت پمپ بیان شده در کیلووات ظرفیت موتور محرک و ظرفیت کل ایستگاه پمپاژ را تعیین می کند.
  • بهره وری انواع تلفات مربوط به تبدیل انرژی مکانیکی موتور به انرژی سیال متحرک توسط پمپ را در نظر می گیرد.
  • بازده با توجه به پارامترهای دیگر (فشار ، تخلیه ، ظرفیت) متفاوت بودن پایداری ، دوام اقتصادی را تعیین می کند.
  • تاریخچه پیدایش و ظهور پمپ ها نشان می دهد که آنها در ابتدا فقط برای اهداف بلند کردن آب استفاده می شده اند.
  • اما در حال حاضر دامنه کاربرد آنها به قدری گسترده و متنوع است که معرفی آنها فقط به عنوان دستگاه های پمپاژ آب یک طرفه خواهد بود.

ساختار و اصل عملکرد پمپ لیفت استیشن نوع پروانه

از جمله پمپ های پروانه ای که در صنعت داخلی به مقدار زیادی تولید می شودپمپ های گریز از مرکز ، جریان محوری و جریان زاویه ای هستند. به طور گسترده ای از این پمپ ها برای ساخت سیستم های مدرن تأمین آب و فاضلاب استفاده می شود.

عملکرد این پمپ ها بر اساس یک اصل مشترک است :

  1. تعامل نیرو بین پره های پروانه با جریان سیال پمپ شده در اطراف پروانه.
  2. مکانیسم چنین تعاملی برای انواع پمپ ذکر شده با یکدیگر متفاوت است.
  3. مطمئناً تفاوت قابل توجهی در طراحی و ویژگی های عملکرد آنها خواهد داشت.

پمپ لیفت استیشن نوع سانتریفیوژ

عضو اصلی کار پمپ گریز از مرکز توسط پروانه ای نشان داده می شود . این پروانه آزادانه در محفظه پمپ می چرخد ​​و بر روی شافت پمپ لیز می خورد. پروانه متشکل از دو دیسک (جلو و عقب) است که با فاصله ای از یکدیگر فاصله دارند. پره هایی بین دیسک ها وجود دارد که دومی را به یک ساختار سینگ متصل می کند. پره ها به آرامی به طرف مخالف جهت چرخش پروانه می چرخند.

سطوح داخلی دیسک ها و سطوح پرههای پروانه ای ،در حین کار پمپ با مایع پمپ شده پر می شوند. هنگامی که پروانه می چرخد ​، نیروی گریز از مرکز بر روی هر قسمت از مایع در پروانه ها با فاصله r از محور شافت وارد می شود. تحت تأثیر این نیرو گریز از مرکز ، مایعات از پروانه خارج می شودو خلادر مرکز پروانه ایجاد می شود. برای تأمین حرکت مایع مداوم از طریق پمپ ، اطمینان از تأمین مایع پمپ شده به پروانه و انحراف آن از پروانه ضروری است.

مایعات از طریق سوراخ دیسک جلوی پروانه از طریق یک لوله مکش و یک خط لوله مکش تغذیه می شود. حرکت مایعات از طریق خط لوله مکش به دلیل اختلاف فشارهای بالای سطح آزاد مایع در حوضه پذیرش (فشار هوا) و درقسمت خلا ایجاد می شود. یک محفظه پیمایشی در حال انبساط در محفظه پمپ وجود دارد، جایی که مایعات خارج شده از پروانه به داخل آن جریان می یابد. پوشش پیمایش به یک فضای تحویل کوتاه متصل است تشکیل یک لوله تخلیه که به طور کلی به یک خط لوله فشار متصل است.

هرچه سرعت و قطر چرخش پروانه بیشتر باشد ، نیروی گریز از مرکز و در نتیجه فشار تولید شده توسط پمپ بیشتر است. از هر موتور پرسرعت می توان به عنوان محرک پمپ گریز از مرکز استفاده کرد. غالباً از موتورهای الکتریکی برای این منظور استفاده می شود.

انواع پمپ های گریز از مرکز

بسته به پارامترهای مورد نیاز ، هدف و شرایط عملیاتی ، تعداد زیادی از طرحهای مختلف پمپهای گریز از مرکز وجود دارد :

بسته به تعداد پروانه ها ، پمپ های یک مرحله ای و چند مرحله ای وجود دارد. در پمپ های چند مرحله ای ، مایع پمپ شده به طور متوالی از طریق یک سری پروانه هایی که بر روی شافت مشترک لیز می خورند ، عبور می کند. فشار تولید شده توسط این پمپ با مجموع فشارهای تولید شده توسط هر پروانه، بسته به تعداد پروانه ،می توانند از دو مرحله ، سه مرحله و غیره باشند.

روش رساندن مایعات به پروانه ازطریق پمپ های مکش انتهایی و پمپ های دو مکش یا پمپ های دو ورودی سانتریفوژ می باشد. بسته به روش انحراف مایع از پروانه ، پمپ های ولت و پمپ های توربین وجود دارد. در پمپ های ولت ، مایع پمپ شده از پروانه مستقیماً به محفظه پیمایش می رود.

سپس یا به داخل خط لوله فشار هدایت می شود یا توسط لوله های پایین به پروانه های زیر می رود. در پمپ های توربین ، مایعات قبل از رسیدن به محفظه پیمایش از سیستم پره های ثابت عبور می کند. بسته به نوع طرح واحد پمپاژ (موقعیت شافت) ، پمپ های افقی و عمودی را از یکدیگر تشخیص می دهند.

 نوع اتصال با موتور :

پمپ های سانتریفیوژ به پمپ های محرک (با قرقره یا کاهنده) تقسیم می شوند. مستقیماً با موتور با استفاده از کلاچ و پمپ های ساختمانی متصل می شوند که پروانه آنها بریده می شود. انتهای شافت مستطیلی موتور الکتریکی قرار دارد. مایع پمپ شده ، پمپ های تأمین آب ، پمپ های فاضلاب ، پمپ های اسیدی گرم کننده (برای آب گرم) ، پمپ های خاک و غیره کاربرد آن ها است.

پمپ لیفت استیشن نوع جریان محوری

پروانه پمپ جریان محوری متشکل از یک بوش است که چندین پره روی آن نصب شده است. نمایانگر تیغه های خمیده آیرودینامیکی شکل با یک لبه جلو گرد گردیده در مقابل جریان است. پروانه پمپ در محفظه لوله ای پر از مایع پمپاژ می چرخد. تحت تأثیر دینامیکی پره بر روی سیال ، سرعت آن تغییر می کند و در نتیجه فشار بالای پره افزایش می یابد،که زیر پره کاهش می یابد.

از نیروی بالابرنده در آن قسمت عمده سیال در محدوده پروانه محوری حرکت می کند. در حال حرکت تدریجی ، مایع پمپ شده در همان زمان ساخته شده است تا توسط پروانه چرخش یابد. برای از بین بردن جریان چرخشی سیال ، از دستگاه جبران استفاده می شود. این مایع با استفاده از لوله تخم شکل به پروانه پمپ های جریان محوری کوچک وارد می شود. پمپ های بزرگ دارای محفظه ها و لوله های مکش به شکل کاملاً پیچیده هستند.

دو طرح از پمپ های جریان محوری تولید می شوند :

با پره های پروانه ای محکم بر روی توپی و با پره های قابل تنظیم. تغییر زاویه پیچ پروانه پروانه در یک محدوده خاص باعث می شود راندمان بالای پمپ در محدوده وسیعی از پارامترهای عملکرد آن حفظ شود. موتورهای همزمان و ناهمزمان که مستقیماً با کوپلینگ پمپ وصل می شوند.محرک پمپ های جریان محوری هستند. واحدهای پمپاژ با شافت عمودی ، افقی و مایل ساخته می شوند.بازده پمپ های جریان محوری با ظرفیت بالا به ۰.۹ و بیشتر می رسد.

پمپ لیفت استیشن نوع جریان زاویه ای

عبور سیال از پروانه پمپ جریان زاویه ای ، نه به صورت شعاعی مانند پمپ های گریز از مرکز و نه به موازات محور مانند پمپ های جریان محوری هدایت می شود. بلکه به صورت مورب مستطیل مستطیل شکل گرفته توسط شعاعی و محوری حرکت می کند جهت ها. جهت جریان شیب دار ویژگی اصلی ساختار پمپ جریان زاویه ای زیر را ایجاد می کند:

موقعیت پره های پروانه عمود بر جریان نصف النهار و متمایل به محور پمپ است. این اجازه می دهد تا با استفاده از عمل ترکیبی نیروهای بالابرنده و گریز از مرکز برای ایجاد فشار (هد). پروانه پمپ های جریان زاویه ای می توانند از نوع بسته یا باز باشند. در حالت اول ، طراحی پروانه شبیه طرح پروانه پمپ گریز از مرکز است.

در حالت دوم ، شبیه به طراحی پروانه پمپ جریان محوری است. پره های پروانه نوع باز تعدادی از پمپ ها به صورت چرخشی ساخته می شوند که این مزیت آشکار آنها است. مایع از پروانه پمپ جریان زاویه ای مانند پمپ های سانتریفیوژ یا از طریق آرنج لوله ای مانند پمپ های جریان محوری هدایت می شود. پمپ های جریان زاویه ای موقعیت میانی را بین پمپ های گریز از مرکز و محوری نگه می دارند.

ایستگاه پمپاژ ، پیکربندی و عملکرد

  • ساختارهای آبگیری برای لوله های مکش پمپ ها
  • خود پمپ ها وموتور
  • چرخ دنده از موتور به پمپ ها
  • خط لوله فشارکه آب را از پمپ ها به دستگاه تخلیه آب و غیره منتقل می کند.
  • نصب پمپاژ شامل تمام اجزای عملکرد بستگی به عملکرد پمپ دارد.
تاسیسات ایستگاه پمپاژ شامل :

خود ساختمان پمپ لیفت استیشن ، واحدهای کنترل ماشین آلات و تأسیسات خاص واقع در ساختمان و تجهیزات کمکی است. بنابراین ، ایستگاه پمپاژ علاوه بر اجزای تاسیسات پمپاژ ، شامل اجزای کنترل ماشین نیز می باشد.

تاسیسات آبرسانی سیستم آبیاری پمپ
  • مجموعه ای متشکل از سازه هایی برای آبگیری
  • انتقال آب به ساختمان ایستگاه پمپاژ
  • خود ساختمان ایستگاه پمپاژ
  • خطوط لوله تحت فشار و سازه هایی برای دریافت آب پمپ شده است.
سازه های تأسیسات آبرسانی

برخی از ساختارهای هیدروسیستم ها تقریباً به ترتیب زیر تنظیم می شوند :

ساخت تأسیسات آبگیری (با نام مستعار ساختار آبگیری) ، که آب را از منبع تأمین آب خارج می کند. امکانات برای انتقال آب از ساختار آبگیری به ایستگاه پمپاژ (کانال های باز ، خطوط لوله). محفظه ورودی در مقابل ساختمان ایستگاه پمپاژ برای انتقال آب به آن از طریق یک کانال باز ؛ محفظه ورودی بخش وسیع تری از کانال را قبل از ساختمان ایستگاه پمپاژ نشان می دهد که شامل سازه های اتصال کانال و ساختمان است.

ایستگاه پمپاژ

ساختمان ایستگاه پمپاژ

خطوط لوله فشار ، تأسیسات تخلیه آب برای دریافت آب خروجی از خط لوله . با توجه به عملکرد آنها ، تاسیسات پمپاژ و ایستگاه های پمپاژ را می توان به انواع زیر تقسیم کرد :

  • تاسیسات و ایستگاه های پمپاژ بهبودی در نظر گرفته شده برای بلند کردن آب به یک منطقه آبیاری می باشد. حالت دوم انتقال آب  (سیستم های زهکشی و آبیاری) ؛  برای پمپاژ پسماند یا زهکشی آب استفاده می شوند.
  • پاشش تاسیسات پمپاژ برای آبیاری محصولات توسط آب پاش ها ؛
  • ایستگاه های پمپاژ ارتفاع ۱ و ۲ در نظر گرفته شده برای تأمین آب آشامیدنی و نیازهای فنی کشاورزی ؛
  • ایستگاه های پمپاژ فاضلاب برای پمپاژ فاضلاب مدفوع و صنعتی ؛
  • تاسیسات پمپاژ مورد استفاده در کارهای ساختمانی آبیاری و زهکشی.
  • تاسیسات کمکی پمپاژ.
پمپ لیفت استیشن

ایستگاه پمپاژ پلی اتیلنی

یکی از جدید ترین نوع از پمپ استیشن از جنس پلی اتیلن است . شرکت کیش سپتیک تولید کننده ایستگاه پمپاژ به صورت دوجداره پلی اتیلنی می باشد. ساختار اصلی این پکیج ها از مخازن دوجداره پلی اتیلن با پروفیل تقویت شده می باشد . طراحی ایستگاه پمپاژ این شرکت مطابق با شرایط و اتصالات و پمپ ها و تابلو فرمان آن طراحی و تولید می شود. جهت اطلاع از مشخصات و قیمت ایستگاه پمپاژ با کارشناسان فنی ما تماس حاصل فرمایید.

۰۹۱۰۸۳۷۰۰۱۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *