مکانیزم عملکرد چربی گیر پلی اتیلن تقریبا مشابه سپتیک تانک پلی اتیلن میباشد و در برخی موارد کارایی تقریبا یکسانی دارند. این مخازن تولید شده از پلی اتیلن P100 ، با دیواره ساختمند به صورت دوجداره اسپیرال کاروگیت در حجم ها و طول های متفاوت که متناسب با حجم فاضلاب ورودی می باشد ، تولید می شوند.
فهرست عناوین مقاله
چاه جذبی چیست ؟
چاهی که در اطراف ساختمان حفر میشود که فاضلاب به درون آن ریخته شود و درون زمین جذب شود. چاه جذبی یه روش سنتی برای دفع فاضلاب استکه این روش امروزه روش نامناسبی برای تصفیه فاضلاب به شمار میرود. مهمترین معایب آن خطراک آلودگی آب های سطحی در صورت عدم تصفیه شیمیایی فاضلاب می باشد. از جمله معایب دیگر آن پر شدن مداوم آن و در مواردی نیاز به حفر چاه جدید است. خطر ریزش و جذب نادرست و همچنین بالا زدن فاضلاب به علت اینکه چاه های مجاور به هم راه پیدا کنند. در صورتی که تخلیه فاضلاب در چاه و یا تعداد چاه ها زیاد باشد قدرت تصفیه خاک کاهش می یابد.
مبنای کار چاه جذبی
آب موجود در فاضلاب توسط دیواره های چاه جذب محیط اطراف آن می شود. محل مناسب برای احداث چاه جذبی به جنس خاک اطراف آن بستگی دارد. زمین هایی با خاک رس برای احداث چاه جذبی چندان مناسب نیستند. زمین های حاوی شن و ماسه به علت اینکه بین ذرات آن ها فضای کافی برای جذب آب است مناسب هستند.
در انتهای چاه تونل هایی در اطراف آن برای افزایش فضای انتهای چاه حفر می شود. این تونل ها هم باعث افزایش حجم چاه و هم محل برای ته نشینی و دفن لجن و جذب آب می باشد. چاه جذبی مخصوص آب باران و آب های سطحی باید با چاه جذبی مخصوص دفن فاضلاب متفاوت باشد. محاسبه اندازه و حجم چاه جذبی به جنس خاک و میزان فاضلاب تولیدی در شبانه روز بستگی دارد.
چربی زدایی چاه فاضلاب
جذب آب توسط خاک های اطراف چاه جذبی،زمین را برای کشاورزی مناسب می کند و همچنین دفن لجن حاوی مواد مغذی به باروری خاک کمک میکند. یکی از مشکلاتی که برای چاه های جذبی پیش می آید وجود حجم زیادی چربی در فاضلاب است. همانطور که می دانید چربی ها مولکول های بزرگی هستند که به طور کلی در آب حل نمی شوند. وقتی همراه با فاضلاب وارد چاه جذبی می شوند کیفیت جذب آب و باروری خاک را کاهش می دهند. امروزه برای برطرف کردن این مشکل از چربی گیر قبل از وزود فاضلاب به چاه جذبی استفاده می شود.
مطلب مرتبط : کاربرد چربی گیر فاضلاب
سیستم چربی گیر فاضلاب
نحوه اجرای چربی گیر سیستم تصفیه فاضلاب :
دستگاهی مانند سپتیک تانک ولی معمولا در سایز های کوچکتر تولید می شوند. دارای ورودی خروجی رینگ و فلنچ می باشند که مطابق با نقشه کارفرما،هم به صورت دفنی هم غیر دفنی طراحی و تولید میشود. این مخازن با طراحی خاص به جهت جداسازی ذرات روغن و چربی از فاضلاب مورد استفاده قرار می کیرند. با به کارگیری آنها از تخلیه پساب آشپزخانه به داخل چاه جذبی و ضرر به طبیعت جلوگیری میشود.
گرفتگی در دیواره چاه ها و درنتیجه کاهش قدرت جذب چاه توسط آن برطرف می شود. استفاده از آنها جهت جداسازی و حذف ذرات چربی و روغن از پساب ، قبل از ورود به شبکه فاضلاب امری ضروری می باشد. خروج آن ها از فاضلاب از ایجاد بوی نامطبوع در فاضلاب نیز جلوگیری میکند. چربی گیر میبایست قبل از ورود فاضلاب به چاه جذبی نصب شود. در واقع فاضلاب اول وارد چربی گیر شده و پس از حذب ذرات چربی پساب تولیدی وارد چاه جذبی می شود.
مکانیزم عملکرد چربی گیر
با فرایند شناورسازی و ته نشینی عملیات حذف روغن و چربی و همچنین ذرات معلق در آن صورت میگیرد. پساب تولیدی با ورود به مخزن چربی گیر در آن انباشته شده و مدتی را باقی میماند. در مدت زمان ماند پساب، ذرات درشت به ته مخزن و ذرات سبک و ریز روی سطح آن شناور می شوند. روغن ها و چربی ها به علت ساختار شیمیایی که دارند سبک بوده و روی آب قرار میگیرند. ذرات معلق در روی پساب از دریچه های تغبیه شده در مخازن از آن خارج می شوند. عملکرد چربی گیر همانند سپتیک تانک است ولی با هدفی متفاوت می باشند. معمولا از آنها در رستوران ها ، تالار ها و مکان های دیگر استفاده میشود زیرا حجم چربی و روغن فاضلابشان زیاد است.
چربی گیر پلی اتیلن شیراز
شیراز شهری بسیار زیبا با مناطق دیدنی و گردشگری فراوانی می باشد. تعداد توریست هایی که در سال از این شهر زیبا دیدن میکنند بسیار زیاد است. شهرهای بزرگ با جاذبه گردشگری نیاز به رستوران ها و آشپز خانه ها و کافه های زیادی دارد . برای کنترل حجم زیادی چربی در فاضلاب این شهر ها به علت وجود تعداد بالای رستوران و… نیاز به چربیگیر برای این واحد ها می باشد.
چربیگیر فاضلاب مشهد
مشهد شهری زیارتی و سیاحتی می باشد و علاوه برهتل های فراوانی که دارند رستوران و مجتمع های تفریحی زیادی نیز دارد. برای کنترل حجم بالای فاضلاب مکان هایی مانند هتل ها حتما باید از چربی گیر فاضلابی یا سپتیک تانک فاضلابی استفاده کنند. حتی شیرینی پزی ها و قنادی ها هم نیاز به چربی پیر شیرینی پزی دارند .