پمپ ایستگاه پمپاژ

پمپ ایستگاه پمپاژ

پمپ ایستگاه پمپاژ یکی از مهمترین و حیاتی ترین بخش های ایستگاه پمپاژ فاضلاب و یا ایستگاه پمپاژ آب است که میبایست مورد توجه ویژه قرار گیرد و باید در انتخاب آن نهایت دقت لحاظ گردد.

عملکرد کلی پمپ ایستگاه پمپاژ فاضلاب

هنگامی که پمپ روشن می شود و فشار در خطوط انتقال پایین می باشد آنها با حداکثر دبی و حداقل فشار کار میکند. در این شرایط شیر کنترلی به صورت اتوماتیک نیمه بسته می ماند تا به آن آسیب نرسد. پس از مدتی که خطوط انتقال تحت فشار قرار گرفت شیر کنترلی به حالت باز در می آید. بر اساس طراحی و شبیه سازی خطوط انتقال آب یا فاضلاب و تعیین میزان دبی و فشار پمپ فاضلاب مورد نیاز است.

پمپ باید در محدوده مشخصی از فشار و دبی خود راندمان بالایی داشته باشد . تداوم کارکرد بر روی سایر شرایط فشار و دبی سبب مستهلک شدن آن می گردد. در کنترل و بهره برداری ایستگاه پمپاژ کنترل سطح مخازن و ارتباط آنها با پمپ اهمیت دارد که مانع از خالی کار کردن پمپ گردد. خالی بودن آن آسیب جدی به مکانیکال سیل پمپ زده و حتی سبب نشت آب به داخل موتور و سوختگی موتور گردد.

استفاده از فلوتر و سطح سنج ها به منظور کنترل ایستگاه پمپاژ از این جهت مهم و حیاتی است. گریس کاری دوره ای بلبرینگ ها، کنترل کوپلینگ ، کنترل دمای الکتروموتور ، کنترل شیرآلات و ابزار دقیق ها از موارد ببهره ورداری ایستگاه پمپاژ می باشد. طراحی سیستم های کنترلی اتوماتیک و مانیتورینگ برای پمپ مخزن فاضلاب با کمک ابزار دقیق ها و مدارهای فرمان صورت می گیرد.

پمپ های رفت و برگشتی

این پمپ ها مایع را با استفاده از یک یا چند پیستون نوسان دهنده ، پیستون یا غشا (دیافراگم) حرکت می دهند. دریچه ها حرکت مایع را به جهت مورد نظر محدود می کنند. برای اینکه مکش صورت گیرد، ابتدا پمپ باید پیستون را با یک حرکت به بیرون بکشد تا فشار در محفظه کاهش یابد. هنگامی که پیستون به عقب رانده می شود،این محفظه فشار را افزایش می دهد .

فشار داخل پیستون دریچه تخلیه را باز می کند و مایع را با سرعت زیاد در لوله تحویل آزاد می کند. پمپ های این دسته از سیمپلکس ، با یک سیلندر تا برخی موارد چهارسیلندر یا بیشتر هستند. بسیاری از پمپ های رفت و برگشتی دو سیلندر دوبلکس (دو) یا سه گانه (سه) هستند. آنهادر اثر یک مکش در یک جهت حرکت پیستون و تخلیه در جهت دیگرباشندیا در هر دو جهت با مکش و تخلیه دارای عملکرد دوگانه باشند.

پمپ ها را می توان به صورت دستی ، هوا یا بخار و یا کمربند رانده شده توسط موتور تأمین کرد. از این نوع پمپ ها در قرن نوزدهم – در روزهای اولیه پیشرانه بخار – به عنوان پمپ های آب دیگ بخار استفاده شد. اکنون پمپ های رفت و برگشتی معمولاً مایعات بسیار چسبناک مانند بتن و روغن های سنگین را پمپاژ می کنند.

کاربرد

کاربردهای ویژه ای کار می کنند که در برابر مقاومت بالا به دبی کم نیاز دارند. پمپ های دستی رفت و برگشتی به طور گسترده ای برای پمپاژ آب از چاه ها استفاده می شد. پمپ های دوچرخه و پمپ های متداول برای تورم از عمل متقابل استفاده می کنند. این پمپ های با جابجایی مثبت دارای یک حفره انبساطی در سمت مکش و یک حفره کاهنده در سمت تخلیه هستند.

با گسترش حفره در سمت مکش ، مایع به داخل پمپ ها سرازیر می شود و با فروپاشی حفره ، مایع از تخلیه خارج می شود. حجم با توجه به هر چرخه عملکرد ثابت است و می توان با تعمیر و نگهداری معمول و بازرسی شیرآلات آن ، راندمان حجمی پمپ را به دست آورد.

ایستگاه پمپاژ

پمپ دنده ای

این ساده ترین پمپ های چرخشی با جابجایی مثبت است. از دو چرخ دنده مشبک تشکیل شده است که در محفظه ای کاملاً مناسب می چرخد. فضاهای دندان مایع را به دام می اندازد و آن را به اطراف محیط خارجی مجبور می کند. مایع به قسمت مشبک برنمی گردد ، زیرا دندان ها از نزدیک در مرکز شبکه قرار می گیرند. پمپ های دنده ای کاربرد گسترده ای را در پمپ های روغن موتور اتومبیل و در بسته های مختلف قدرت هیدرولیکی مشاهده می کنند.

پمپ پیچ

پمپ پیچ نوعی پیچیده تر از پمپ چرخشی است که از دو یا سه پیچ با نخ مخالف استفاده می کند. به عنوان مثال ، یک پیچ در جهت عقربه های ساعت و دیگری در خلاف جهت عقربه ساعت می چرخد. پیچ ها روی شافت های موازی نصب شده اند که دارای چرخ دنده هایی هستند که مشبک می شوند. بنابراین شافت ها به هم می چرخند و همه چیز در جای خود قرار می گیرد. پیچ ها شافت ها را روشن کرده و مایع را از طریق پمپ عبور می دهند. مانند سایر اشکال پمپ های دوار ، فاصله بین قطعات متحرک و پوشش پمپ حداقل است.

پمپ های پیستون

پمپ های پیستون پمپ های رفت و برگشتی با رفت و برگشت هستند.اینها از یک استوانه با پیستون رفت و برگشتی تشکیل شده اند. دریچه های مکش و تخلیه در سر سیلندر نصب می شوند. در زمان مکش ، پیستون جمع شده و دریچه های مکش باز می شوند و باعث مکش مایع به داخل استوانه می شوند. در حرکت جلو ، پیستون مایعات را از دریچه تخلیه خارج می کند.

کارایی و مشکلات رایج :

فقط با یک سیلندر در پمپ های پیستون ، جریان سیال بین حداکثر دبی قرار میگیرد. هنگام حرکت پیستون از طریق موقعیت های میانی و جریان صفر هنگامی که پیستون در موقعیت های انتهایی قرار دارد ، متفاوت است. با شتاب گرفتن مایع در سیستم لوله کشی ، انرژی زیادی هدر می رود. لرزش و چکش آب ممکن است یک مشکل جدی باشد.با استفاده از دو یا چند سیلندر که به صورت فاز با یکدیگر کار نمی کنند .

پمپ های دیافراگم با فشار هوای فشرده

یکی از کاربردهای مدرن پمپ های با جابجایی مثبت ، پمپ های دیافراگم با فشار هوای فشرده است،این پمپ ها با هوای فشرده کار می کنند. از نظر طراحی ذاتی ایمن هستند، اگرچه همه تولید کنندگان مدل های دارای گواهی ATEX را برای مطابقت با مقررات صنعت ارائه می دهند. این پمپ ها نسبتاً ارزان قیمت هستند و می توانند وظایف بسیار متنوعی را انجام دهند. از پمپاژ آب به داخل دسته گرفته تا پمپاژ اسید کلریدریک از محل ذخیره سازی امن. این پمپ های دو دیافراگم می توانند مایعات چسبناک و مواد ساینده را با یک فرآیند پمپاژ ملایم و مناسب برای انتقال محیط های حساس به برش کنترل کنند.

اتاق پمپاژ

فاضلاب یا آب به جهت رسیدن به فشاز لازم برای انتقال به چاه فاضلاب یا لوله انتقال آب ، درون مخزن پمپ فاضلاب یا آب ذخیره می شوند. مخزن های تولیدی مخصوص ایستگاه پمپاژ شرکت کیش سپتیک از جنس پلی اتیلن دوجداره با دیواره ساختمند می باشد. این مخازن معمولا به صورت عمودی وافقی می باشد و در مقاومت های ۳۱.۵ ، ۶۴ کیلونیوتن تولید میشوند. این مخازن به علت جنس و خاصیتی که دارند در برابر خاصیت اسیدی فاضلاب مقاوم هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *