طراحی ایستگاه پمپاژ

طراحی ایستگاه پمپاژ

طراحی ایستگاه پمپاژ آب و فاضلاب به صورت تخصصی و علمی در مجموعه کیش سپتیک ، به کمک نرم افزار ها و ابزار های روز دنیا توسط جمعی از مهندسان این شرکت انجام میشود. در ادامه به بخشی از این طراحی ها اشاره خواهد شد.

ایستگاه پمپاژ آب

دستگاه هایی هستند که می توانند بدون نیاز به ورودی مستقیم انسان و حیوان ، برای انتقال آب از یک مکان به مکان دیگر استفاده شوند. این دستگاه ها می توانند آب کانال ها را تأمین کنند، آب را در سیستم های تصفیه به گردش در آورند می توانند آب را از زمین کم ارتفاع تخلیه کنند. در واقع دبی و فشار مورد نیازی که در طراحی خطوط انتقال محاسبه و برآورد شده است را تامین می کند.

برای این منظور تعدادی پمپ در ایستگاه پمپاژ در نظر گرفته می شود که بخشی از این پمپ ها در حالت آماده به کار می باشند و تعدادی در حالت کار قرار دارند. دو عدد کلکتور که یکی مربوط به مکش و دیگری مربوط به دهش می باشد. این کلکتور ها با پمپ ها به صورت موازی عمل می نمایند.

مکانیزم عملکرد ایستگاه پمپاژ فاضلاب

ایستگاه پمپاژ باید فشار کافی را برای غلبه بر نیروی جاذبه بر روی آب ایجاد کند. با رسیدن این سطح فشار ، فشار کافی برای حرکت مایع با سرعت جریان مورد نیاز وجود خواهد داشت. این یک معادله ساده ریاضی است و پمپ ها به گونه ای طراحی شده اند که می توانند به راحتی تنظیم شوند. برای ورود داده های مورد استفاده از یک کنترل کننده الکترونیکی که مستقیماً به خود ایستگاه پمپاژ متصل است یا از یک مکان از راه دور کار می کند،استفاده می شود.

ابعاد لوله ها ، اتصالات اضافی ، تغییر در ارتفاع و سایر قسمت هایی که ممکن است بر فشار سیستم آب تأثیر بگذارد،محاسبه می شود. ابعاد ورودی لوله و تغییر جهت در لوله کشی ، انواع مختلف شیرآلات و همچنین ابعاد خروجی در امتداد سیستم ، همه باید در هنگام محاسبه فشار در نظر گرفته شوند. برای غلبه بر فشار سیستم و حرکت دادن آب اطلاعات بالا مورد نیاز است همچنین خصوصیات مختلف مایعی که قرار است پمپ شود هم باید توجه شود.

برای آب ، بررسی فاکتور زبری و همچنین اصطکاک مایع روی لوله ها بسیار مهم است. مایعاتی مانند آب اصطکاک بسیار کمی دارند. فاضلاب و مواد شیمیایی ممکن است چسبناک باشند و به همین دلیل برای انتقال آنها از طریق لوله کشی به فشار بیشتری احتیاج دارند.

انتخاب تعداد پمپ ها در ایستگاه پمپاژ آب و فاضلاب به چه صورت است :

با توجه به طراحی و شبیه سازی خطوط انتقال آب یا فاضلاب و تعیین میزان دبی و فشار مورد نیاز، طراحی و ساخت ایستگاه پمپاژ انجام میشود. پمپ باید در محدوده مشخصی از فشار و دبی خود راندمان بالایی داشته باشد. تداوم کارکرد بر روی سایر شرایط فشار و دبی سبب مستهلک شدن پمپ می گردد و همچنین با توجه به الگوی مصرف در طول شبانه روز صورت می گیرد.

همچنین شرایط اضطراری از قبیل خراب شدن تجهیزات و پمپ ها برای در نظر گرفتن Stand by لحاظ می گردد. انتخاب شیرآلات در ورودی پمپ ها و توجه به ارتفاع کلکتور مکش نسبت به سطح مخزن ذخیره از پارامترهای مهم در طراحی ایستگاه پمپاژ آب و فاضلاب می باشد. سیستم دهش نیز بایستی به نحوی طراحی گردد تا پمپ همواره در نقطه کارکرد خودفعالیت کند تا عمر مفید آن افزایش یابد.

مخزن ذخیره ایستگاه پمپاژ فاضلاب یا آب :

علاوه بر انتخاب تعداد پمپ ها در یک ایستگاه پمپاژ، مخزن ذخیره هم باید در نظر گرفته شود. بهترین و مناسب ترین مخزن ، نوع پلی اتیلن می ‌باشد که آب یا فاضلاب ورودی به ایستگاه پمپاژ در این مخزن ذخیره می گردد. در هنگام روشن شدن پمپ ها به داخل خطوط از مخزن انتقال صورت می گیرد.

تجهیزات مورد نیاز در ایستگاه پمپاژ :

تجهیزات دیگر مورد نیاز در ایستگاه پمپاژ شیر آلات است و مهمترین وظایف شیرآلات ایستگاه پمپاژ شامل :

  • کنترل میزان دبی و فشار خطوط انتقال
  • باز و بسته نمودن جریان در هنگام خرابی و تعمیرات پمپ
  • جلوگیری از برگشت آب و کنترل ضربه قوچ
  • جلوگیری از ورود شن و ماسه به داخل پمپ با کمک شیر صافی
  • تخلیه هوای محبوس داخل خطوط انتقال آب یا فاضلاب.

به طور کلی برای طراحی ایستگاه پمپاژ یک واحد انتقال آب و فاضلاب باید به موارد زیر توجه کنیم :

  1. انتخاب پمپ با توجه به طراحی ایستگاه پمپاژ آب و فاضلاب
  2. تعیین نقطه کارکرد پمپ (دبی و فشار) و محاسبه راندمان و توان پمپ
  3. بررسی نقطه بحرانی NPSH پمپ
  4. انتخاب جنس پایه ها،شفت،پروانه و کیسینگ پمپ بر اساس آنالیز کیفی آب و یا پساب
  5. طراحی شیرآلات و اتصالات مورد نیاز در مکش و دهش پمپ
  6. طراحی شیرآلات،مخازن ضربه گیر(Surge tank) وFlywheelجهت کنترل ضربه قوچ
  7. سیستم های کنترلی شامل ابزاردقیقهاومدارهای فرمان جهت کنترل ومانیتورینگ
  8. تامین کلیه تجهیزات شامل شیرآلات،پمپ هاتابلو برق وسایرمواردموردنیاز
  9. ساخت ابنیه مرتبط شامل سکوهای نگه دارنده پمپ ها وفضای دسترسی به شیرآلات وتجهیزات

کاهش خطرات با پمپاژ آب

از پمپ های آب می توان برای کاهش بسیاری از خطرات در مناطق مسکونی ، صنعتی و تجاری استفاده کرد. در سیستم های فاضلاب بدون پمپاژ کافی ، آب راکد جمع می شود و می تواند مسئول حمل باکتری ها و بیماری ها باشد. در شرایطی مانند این ، گازهای سمی مانند سولفید هیدروژن می توانند جمع شوند که در صورت استنشاق ، خطر عمده ای برای جمعیت به وجود می آورد.

پمپاژ کافی اطمینان حاصل می کند که فاضلاب خام در یک جریان ثابت حرکت می کند ، بنابراین به دلیل راکد احتمال ایجاد گاز وجود ندارد. پمپاژ ناکافی در مناطق پرجمعیت نیز می تواند منجر به بالا آمدن آب از سیستم به زیرزمین های زیرزمینی و کف سطح زمین ساختمان شود. ایستگاه های پمپاژ آب برای انتقال آب در امتداد کانال ها ، انتقال آب های زیرزمینی ، برای نیروگاه های هیدرولیکی و همچنین ارائه خدمات عمومی تأمین آب و فاضلاب استفاده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *