ایستگاه پمپاژ

انواع ایستگاه پمپاژ

انواع ایستگاه پمپاژ از جنس پلی اتیلن

عبارتند از ۲ نوع کلی ایستگاه پمپاژ تر و ایستگاه پمپاژ خشک که به صورت کامل در ادامه مطلب توضیح داده شده است. لطفا با ما باشید.

ایستگاه پمپاژ فاضلاب چیست ؟

محصولی است که برای پمپ کردن یا جابجایی فاضلاب یا آب در مواقعی که هیچ ثقلی حاصل نمی شود ، استفاده می شود. در ایستگاه پمپاژ که به صورت زیرزمینی و اغلب استوانه ای شکل نصب می شود به طور معمول ۱ یا ۲ پمپ در داخل آن نصب شده است. با ورود آب به داخل مخزن و پر شدن آن ، سوئیچ،شناور پمپ را فعال کرده و آب را به محل مورد نظر خود منتقل می کند.

برای خطوط لوله مایع میتوانند به سادگی یک پمپ منفرد واقع شده در مجاورت مخزن تأمین کننده ، مایع را از خط لوله به مخزن گیرنده پمپاژ کند. کلیدهای تأمین کننده و دریافت کننده سطح مخزن میتوانند چرخه پمپاژ را با راه اندازی یا توقف پمپ در حداقل و حداکثر سطح مایع مخزن کنترل کنند. خطوط لوله طولانی تر که به ایستگاه های پمپاژ میانی احتیاج دارند را می توان در یکی از دو ترتیب اساسی اداره کرد.

اولین مورد استفاده از مخزن (های) ذخیره سازی در هر ایستگاه است. ایستگاه بالادست به مخازن ایستگاه پایین دست پمپ می کند. پمپ (های) ایستگاه پایین دستی از این مخازن مکش گرفته و مایع را به پایین دست پایین می فرستد. پمپ ها بسته به میزان مایع موجود در مخازن راه اندازی یا متوقف می شوند. هزینه مخازن ذخیره سازی،دایک ها و نظارت بر وضعیت مخازن کم نیست ولی انتخاب مخزن مناسب ضروری است.

ایستگاه های پمپاژ به صورت سری باشد و پمپ (های) هر ایستگاه از خط لوله مکش کنند . این مزیت از بین بردن نیاز به مخازن ذخیره سازی دارد که هزینه ها را کاهش می دهد. نیاز به کنترل هر ایستگاه پمپاژ در خط لوله دارد به طوری که جریان دقیقاً یکسانی از هر ایستگاه عبور می کند.

انواع ایستگاه پمپاژ

انواع مختلفی از ایستگاه های پمپاژ بسته به نوع کاربرد و آبی که دریافت می کند به شرح زیر است:

۱-ایستگاه پمپاژ خام

یک ایستگاه پمپاژ خام برای انتقال فاضلاب از ساختمان طراحی شده است. پمپ ها به طور معمول پمپ های گرداب با یک مجرای آزاد بزرگ برای جابجایی مواد جامد یا پمپ های آسیاب کننده هستند که باعث جوش خوردن مواد جامد می شوند تا از طریق لوله های باریک تر ، پمپاژ شوند.

۲-ایستگاه پمپاژ خروجی نهایی

یک ایستگاه پمپ پساب خروجی برای استفاده در انتقال آب تصفیه شده (فاقد جامدات) طراحی شده است. این موارد معمولاً در مواقعی که نیاز به بلند شدن محل خروجی تصفیه خانه است ، استفاده می شوند. ایستگاه پمپ را می توان با پمپ های تک یا دوقلو مجهز کرد. گزینه های هشدار نیز موجود است.

۳-ایستگاه پمپاژ آب سطحی

یک ایستگاه پمپ آب سطحی در همان اصل کار می کند که همه ایستگاه های پمپاژ ، آب را از سطوح (سقف ها یا آب های زیرزمینی) می گیرد. در صورت عدم سقوط گرانش استفاده می شود. اندازه پمپ (ها) بسته به میزان تخمینی جریان و فاصله پمپ برای جابجایی آب اندازه گیری می شود.

چه زمانی به ایستگاه پمپاژ نیاز داریم ؟

هنگامی که هزینه کار زیرزمینی برای اجازه دادن به فاضلاب به صورت جاذبه بیشتر از هزینه ایستگاه پمپاژ فاضلاب است. وقتی خطوط فاضلاب شهری با محل جمع شدن فاضلاب فاصله زیاد داردو نتوانیم فاضلاب را از طریق جاذبه جریان دهیم.

مزایای ایستگاه پمپاژ فاضلاب

یک ایستگاه پمپاژ هنگام نصب سیستم فاضلاب راحت است و می تواند هزینه ساخت را کاهش دهد. ایستگاه پمپاژ مجهز به سیستم های نظارت از راه دور هستند که اپراتورها را به روز نگه می دارند. فاضلاب به طور خودکار و بدون هیچ گونه تماس انسانی پمپ می شود ، که خطر مشکلات سلامتی را از بین می برد. اندازه های مختلف پمپ برای برنامه های داخلی و برنامه های تجاری موجود است. میزان مصرف پمپ ها اغلب برای جلوگیری از انسداد زیاد است. سیستم پمپاژ فاضلاب مجهز به هشدار دهنده هستند تا شما را از مشکلات سیستم آگاه سازند.

طراحی ایستگاه پمپاژ فاضلاب

طراحی ایستگاه پمپاژ نیاز به تخصص و دانش فنی و مهندسی دارد. در طراحی ایستگاه پمپاژ مواردی از جمله مخزن ، تابلو برق و پمپ ها اهمیت بسیاری دارند. مناسب ترین و کم هزینه ترین مخزن به کار رفته در ایستگاه های پمپاژ مخزن دوجداره پلی اتیلن می باشد. کاربرد این مخزن ایستگاه پمپاژ جمع شدن آب یا فاضلاب و آماده برای انتقال می باشد. تابلو برق وظیفه تامین برق لازم برای پمپ ها را بر عهده دارد.

تجمع چربی و چربی می تواند بر عملکرد تأثیر بگذارد این موارد در طراحی لحاظ می شود. پمپ های مورد استفاده در ایستگاه پمپاژ انواع مختلفی دارد که بسته به فاضلاب انتخاب می شوند. ولی به طور کلی در هر ایستگاه پمپاژ دو پمپ وجوددارد یکی به حالت استند بای می باشد.

دستورالعمل بهره برداری ایستگاه پمپاژ

  • تاسیسات و ایستگاه های پمپاژ بهبودی در نظر گرفته شده برای بلند کردن آب به یک منطقه احیا شده (یا سیستم های آبیاری)
  • برای انحراف آب از یک منطقه احیا شده (سیستم های زهکشی و آبیاری) .
  • در حالت دوم ، آنها برای پمپاژ پسماند یا زهکشی آب استفاده می شوند.
  • پاشش تاسیسات پمپاژ برای آبیاری محصولات توسط آب پاش ها.
  • ایستگاه های پمپاژ در ازتفاعات برای تأمین آب آشامیدنی و نیازهای فنی کشاورزی.
  • ایستگاه های پمپاژ فاضلاب برای پمپاژ فاضلاب مدفوع و صنعتی.
  • تاسیسات پمپاژ مورد استفاده در کارهای ساختمانی آبیاری و زهکشی.
  • تاسیسات کمکی پمپاژ.

نقشه ایستگاه پمپاژ

ایستگاه پمپاژ شامل ساختارهای آبگیری برای لوله های مکش پمپ ها ، خود پمپ ها ، موتور ، چرخ دنده از موتور به پمپ ها ، خط لوله فشار است که آب را از پمپ ها به دستگاه تخلیه آب و غیره منتقل می کند. بنابراین ، تصور یک نصب پمپاژ شامل تمام اجزای عملکرد بستگی به عملکرد پمپ دارد. ایستگاه پمپاژ شامل: برخی از اجزای تاسیسات پمپاژ ، خود ساختمان ایستگاه ، واحدهای کنترل ماشین آلات و تأسیسات خاص واقع در ساختمان و تجهیزات کمکی است. بنابراین ، ایستگاه پمپاژ علاوه بر اجزای تاسیسات پمپاژ ، شامل اجزای کنترل ماشین نیز می باشد.

نقشه ایستگاه پمپاژ آب

برخی از سازه های تأسیسات آبرسانی هیدروسیستم ها تقریباً به ترتیب زیر تنظیم می شوند:

  1. ساخت تأسیسات آبگیری (با نام مستعار ساختار آبگیری) ، که آب را از منبع تأمین آب خارج می کند.
  2. امکانات برای انتقال آب از ساختار آبگیری به ایستگاه پمپاژ (کانال های باز ، خطوط لوله).
  3. محفظه ورودی در مقابل ساختمان ایستگاه پمپاژ برای انتقال آب به آن از طریق یک کانال باز .
  4. محفظه ورودی بخش وسیع تری از کانال را قبل از ساختمان ایستگاه پمپاژ نشان می دهد که شامل سازه های اتصال کانال و ساختمان است.
ساختمان ایستگاه پمپاژ :
  • خطوط لوله فشار
  • تأسیسات تخلیه آب برای دریافت آب خروجی از خط لوله (به عنوان مثال حوضچه اصلی پمپاژ کانال اصلی سیستم آبیاری).
نمای داخلی ایستگاه پمپاژ
ایستگاه پمپاژ از جنس پلی اتیلن دوجداره

روش اجرای ایستگاه پمپاژ

سیستم فاضلاب از شبکه ای از لوله ها تشکیل شده است که فاضلاب را از خانه و مشاغل به فاضلاب اصلی منتقل می کند. به طور معمول ، شبکه لوله ها به گرانش متکی هستند تا زباله ها به فاضلاب اصلی منتقل شوند. در مناطق کم ارتفاع که فاضلاب اصلی در زمینی بالاتر از لوله های فاضلاب خانگی قرار دارد. لازم است فاضلاب به روش دیگری به فاضلاب اصلی منتقل شود. اینجاست که ایستگاه های پمپاژ فاضلاب وارد می شوند.

ایستگاه پمپاژ از مخزن بزرگی تشکیل شده است که به چاه مرطوب معروف است. به عنوان گیرنده فاضلاب ساختمان یا گروهی از ساختمان ها عمل می کند. فاضلاب خانه های جداگانه به چاه مرطوب می ریزد.فاضلاب در چاه می نشیند تا به یک سطح از پیش تعیین شده برسد. پس از رسیدن به این سطح ، یک پمپ وارد فشار می شود تا فاضلاب را تحت فشار قرار دهد. به طوری که از چاه مرطوب ، سربالایی تا جایی که وارد فاضلاب اصلی شود ، حرکت می کند.

همچنین می تواند با استفاده از نیروی جاذبه به فاضلاب اصلی برسد. پمپ های جریان گشتاور ممکن است در مناطق خاص استفاده شوند. پمپ های زیر آب می توانند با موفقیت استفاده شوند و اتصالات با باید از تأمین آب شهری خودداری شود. چاه های خشک را می توان با عملکرد درست پمپ های مخزن و از بین بردن سیفون زدگی پشت از چاه های مرطوب ، خشک نگه داشت. پمپاژ با سرعت متغیر مشکلات ایمنی و بو را در چاه های مرطوب از بین می برد.

عملکرد پمپ در ایستگاه پمپاژ

پمپ ها ماشین های هیدرولیکی هستند که برای انتقال مایعات زیرین طراحی شده اند. با تبدیل انرژی مکانیکی موتور محرکه به انرژی مکانیکی سیال در حال حرکت ، پمپ ها مایع را تا ارتفاع مشخص بالا می برند. آن را از فاصله لازم در صفحه افقی می رسانند یا آن را در یک سیستم بسته خاص گردش می دهند. پمپ ها ، با انجام یک یا چندین عملکرد ذکر شده ، بخشی از تجهیزات ایستگاه پمپاژ را به این صورت تشکیل می دهند.

برای راه اندازی پمپ از یک موتور الکتریکی متصل به شبکه برق استفاده می شود. آب یا سیال در حال کار دیگر توسط پمپ از حوضه پایین گرفته شده و از طریق خط لوله فشار به حوضه بالاتر منتقل می شود. انرژی موتور را به انرژی سیال تبدیل می کند. انرژی سیال پس از عبور از پمپ همیشه بیشتر از قبل از عبور از پمپ است.

پارامترهای کلیدی پمپ ها در نقشه های اجرایی ایستگاه پمپاژ :
  • دامنه تغییر حالت عملکرد ایستگاه پمپاژ ، پیکربندی تجهیزات و ویژگی های طراحی آن را تعیین می کنند.
  • فشار (سر تخلیه) ، تخلیه (سرعت تحویل) ، ظرفیت و کارایی هستند.
  • فشار (سر تخلیه) به معنای افزایش انرژی خاص مایعات در مقطع ورودی و خروجی پمپ است.
  • سر پمپ ارتفاع بالابری (سر عمودی) یا دامنه انتقال مایعات را تعیین می کند و بر حسب متر بیان می شود.
  • تخلیه (میزان تحویل) با حجم مایعات تامین شده توسط پمپ به یک خط لوله فشار در واحد زمان مشخص می شود.
  • ظرفیت پمپ بیان شده در کیلووات ظرفیت موتور محرک و ظرفیت کل (نصب شده) ایستگاه پمپاژ را تعیین می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *